Kompanija Safety Rent a car izdaje automobile po najpristupačnijim cenama i pruža najbolji servis svojim klijentima, a firme, agencije i turisti koji žele da obiđu znamenitosti u gradu i okolini ili oni koji bi na more ili neko slično putovanje kolima, a nisu u prilici da putuju svojim, mogu da iznajme siguran i pouzdan auto u lokalnoj kompaniji u Nišu “Safety Rentacar”

1. PLAĆANJE I DEPOZIT

Najam vozila se plaća prilikom preuzimanja vozila i to kreditnom karticom (Visa, Master, Maestro i American Express), uplatom na račun (pravna lica) ili gotovinom. Depozit za vreme trajanja najma je obavezan i zavisi od dužine najma i kategorije vozila.

2. OSIGURANJE

Cena najma uključuje osiguranje od odgovornosti za štetu prema trećim licima do iznosa utvrđenog polisom obaveznog osiguranja. Ukoliko dođe do štete/udesa krivicom najmoprimca, učešće u šteti iznosi 10%. Osiguranje ne pokriva štete nastale u unutrašnjosti vozila, oštećenje guma i točkova, oštećenja donjeg trapa, slomljen i /ili izgubljen ključ, štete nastale tankiranjem pogrešne vrste goriva i štete nanete svesno ili nepažnjom. Sva nabrojana oštećenja biće naplaćena u punom iznosu u momentu kada se vozilo vrati iz najma. Stanje vozila pri povratku iz najma proveriće naš službenik u prisustvu klijenta i uporediti ga sa stanjem vozila prilikom preuzimanja. Svaka promena na vozilu tj. sva nova oštećenja biće upisana u obrazac Ugovora o najmu i potpisana obostrano.

TP (Theft Protection) – Osiguranje od krađe sa učešćem u šteti

Odgovornost za krađu vozila ili delova vozila (gume, radio aparat, antena, i sl.) ograničena je određenim maksimalnim iznosom koji se vezuje za grupu iznajmljenog vozila. Ovo osiguranje ne važi u slučaju kad je prilikom krađe vozilo bilo otključano ili je ključ bio ostavljen u bravi volana.

3. POLICIJSKI ZAPISNIK JE OBAVEZAN ZA SVE VRSTE OSIGURANJA!

Bez policijskog zapisnika, pun iznos štete/krađe vozila biće naplaćen od klijenta, bez obzira na vrstu kupljenog osiguranja. Zapisnik je potrebno sačiniti čak i u slučajevima kada klijent nije bio prisutan prilikom oštećenja vozila (npr. ako je vozilo oštećeno na parkingu od strane NN osobe).

Postupci u slučaju nesreće, štete i krađe vozila

Klijent je obavezan da postupi na sledeći način:

– Da odmah obavesti policiju i Safety Rent a car d.o.o. o događaju i da postupi po njihovim instrukcijama
– Da zapiše podatke o drugim učesnicima u nesreći tj. događaju
– Da prilikom vraćanja vozila ispuni izveštaj o nesreći/šteti
– Da napiše kratku izjavu u kojoj će opisati uzroke i okolnosti u kojima se desila nesreća/šteta

4. OGRANIČENJA VEZANA ZA UPRAVLJANJE VOZILOM

– Zabranjeno je vozilom upravljati pod dejstvom alkohola, lekova i opojnih droga. U ovim slučajevima osiguranje ne važi. Klijentu se naplaćuje pun iznos štete/krađe.
– Iznajmljenim vozilom može upravljati samo lice koje je upisano kao vozač u Ugovoru o najmu vozila. Dozvoljava se mogućnost da se u ugovor upiše i dodatni vozač, uz odobrenje “Safety rent a car-a”, prilikom preuzimanja vozila.
– Zabranjeno je iznajmljeno vozilo davati na korišćenje neovlašćenim licima tj. licima koja nisu upisana u Ugovor o najmu. U ovim slučajevima, osiguranje ne važi – klijentu se naplaćuje pun iznos štete/krađe.